Job der er mest i fare for at blive erstattet af kunstig intelligens

AI overtager vores jobs

Brugen af ​​kunstig intelligens (AI) via alt fra robotter til nye computerprogrammer som ChatGP vokser hurtigt – og er sat til at erstatte millioner af menneskelige arbejdere, mens den udvikler sig.

Her er de ti erhverv, der er mest i fare.

10. Kundeservice-medarbejdere

At få kontakt med en rigtig person i en telefonsamtale til en virksomhed er allerede svært – og det forventes at blive værre, da AI forventes at overtage flere af disse job i fremtiden.

En undersøgelse sidste år fra forskningsfirmaet Gartner forudsagde, at “chatbots” vil være den primære kundeservicekanal for omkring en fjerdedel af virksomheder inden for de næste fire år.

Men det sagde, at mennesker stadig vil være nødvendige – men vil skulle arbejde sammen med AI-systemer.

9. Revisorer

Regnskabsføring er vigtigt for enhver virksomhed, men personale i dette område bør være bekymrede.

En rapport fra Goldman Sachs tidligere i år forudsiger, at tilsvarende 300 millioner jobs verden over kan forsvinde takket være AI.

Brett Caraway, lektor ved Institut for Kommunikation, Kultur, Information og Teknologi ved University of Toronto sagde, at det vil “være interessant at se, hvor forstyrrende og smertefuldt det er for beskæftigelse og politik” i dette område, ifølge Insider.

8. Grafisk designere / Grafikere

Et job der er med til, at skabe designs og billeder kan nemt blive overdraget til kunstig intelligens, siger eksperter.

Et værktøj ved navn DALL-E eksisterer allerede for at tillade enhver at designe, hvad de har brug for.

Harvest Business Review har tidligere peget på, at denne slags udvikling signalerer “besvær og økonomisk smerte for nogle, hvis job er direkte påvirket og som har svært ved at tilpasse sig.”

7. Handels- og investeringsjob

Handelsjob såsom på ASX og Wall Street kan gå, når AI får mere fat.

Pengcheng Shi, dekan ved Rochester Institute of Technologys computer science afdeling, sammenlignede jobbet med, hvad robotter allerede gør.

“På en investeringsbank bliver folk ansat efter college, og bruger to, tre år på at arbejde som robotter og gøre Excel-modellering – du kan få AI til at gøre det,” rapporterede Insider.

6. Finansjob

Erstatning af finansjob som rådgivere og analytikere forventes at være en leg for AI, der kan erstatte arbejdere, der identificerer tendenser og undersøger investeringsporteføljer.

5. Lærere

Børn kan måske ikke blive undervist af en lærer i fremtiden, men af en form for kunstig intelligensprogram, siger eksperter.

Pengcheng Shi fortalte New York Post, at programmer som ChatGP allerede kan undervise folk, men har brug for mere træning.

4. Markedsanalytikere

Kunstig intelligens er i stand til at analysere data og forudsige resultater, ligesom menneskerne, der udfører dette job.

Mark Muro, Senior Fellow (person, der har en højere stilling eller rang inden for et bestemt område eller en organisation. Ofte er en senior fellow en erfaren ekspert eller akademiker, der bidrager med deres viden og erfaring til en organisation eller et projekt) ved Brookings Institute, der har undersøgt AI’s indflydelse på denne type arbejdere, sagde: “Det er ting, vi nu ser, at AI kunne håndtere,” rapporterer Insider.

3. Juridiske job

Job såsom paralegale er i fare, da en rapport fra Goldman Sachs fremhæver erhvervet som risikabelt.

Rapporten sagde, at mere end 40 procent af jobene kunne blive ramt.

Men Insider rapporterede, at menneskelige færdigheder stadig er nødvendige for nogle opgaver.

“Det er næsten som en form for produktivitetsforøgelse, som nogle af disse erhverv måske får, fordi du kan bruge værktøjer, der faktisk gør dette bedre,” sagde Anu Madgavkar, partner hos McKinsey Global Institute.

2. Mediejob

Kunstig intelligens er nu klog nok til at læse, skrive og forstå tekstbaseret data godt.

Desuden kan det endda erstatte mennesker på skærmen, sagde Madgavkar.

Men hun advarede om, at det ikke er i stand til at træffe beslutninger som mennesker.

1. Teknologijob

Job, der er afhængige af teknologi, er i den største fare for at blive overtaget af AI.

Ifølge Insider er kodere, computerprogrammører og softwareingeniører sat til nemt at blive erstattet af den nye teknologi som ChatGP.

Anu Madgavkar, partner hos McKinsey Global Institute, advarede om, at opgaver kan kræve færre menneskelige medarbejdere for at blive fuldført.

“Hvad der tog et team af softwareudviklere, kan kun tage nogle af dem,” sagde han.

Men Goldman Sachs-rapporten giver dog noget håb.

“Det gode nyt er, at beskæftigelsesomdannelser fra automation historisk har været opvejet af oprettelsen af ​​nye job,” siger den.

Scroll to Top